Hoveddel Side topp
 
Foredragsholdere
 
 

 

Claudiu Pasa

Head of IoT Competence Center, Amazon Web Services EMEA

 

Claudiu Pasa startet i Amazon i 2015 og er Head of Amazon EMEA IoT Competence Center. Pasa´s arbeid og avdeling jobber tett med kunder på tvers av Europa, Midt-Østen og Asia når det gjelder arkitektur-, prototype- og innovasjonsarbeid. Pasa jobber tett med de mest strategisk viktige kundene Amazon har knyttet til IoT-universet og har dyp innsikt og kunnskap rundt hvor bransjen og teknologien er på vei.
Foredraget til Pasa vil rette oppmerksomhet mot hvordan skytjenester redefinerer IoT og vise inspirerende eksempler på tvers av industrier om hvordan Amazon jobber med å utvide mulighetene for skybehandling på enheter. I tillegg vil han gå nærmere inn på hvordan partnere og økosystem sammen skaper flere muligheter enn vi noensinne tidligere har opplevd.

 

Pål Gystad Simonsen

Director Northern Europe, Tesla EMEA

Teslas misjon er å akselerere overgangen til bærekraftig energi, med et utvalg av stadig rimeligere elektriske biler. Selskapet har hovedkvarter i California, hvor Tesla designer og produserer elbiler, så vel som løsninger for lagring av fornybar energi. Tesla har levert mer enn 200 000 elbiler til kunder over hele verden.

Pål Gystad Simonsen er nordisk sjef i Tesla og vil i sitt foredrag fortelle om hvordan Tesla bruker teknologi og ser på teknologiens muligheter for sin forretning. Før nåværende stilling i Tesla var Simonsen daglig leder for Tesla Norge, og har tidligere i karrieren jobbet flere år i bilbransjen for blant annet Citröen og Nissan. Simonsen er utdannet sivilmarkedsfører fra Handelshøyskolen BI

 

Mikkel Orheim

Business Lead Emerging Technologies, Microsoft EMEA 

 

Mikkel har de siste syv årene jobbet i en EMEA rolle som business lead for nye teknologier i Microsoft, med hovedfokus på avanserte skytjenester i Azure som for eksempel IoT, AI og Blockchain. Han og teamet hans jobber som en forlenget arm av Microsoft engineering opp mot kunder og partnere i EMEA som ønsker å ligge i forkant av markedet, og har dermed en unik posisjon til å både skaffe seg og dele erfaring rundt anvendelse av ny teknologi.

 

KRISTIN SKOGEN LUND

Administrerende direktør, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)

Kristin Skogen Lund er administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon, den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. I sin jobb har hun digitalisering, teknologi og innovasjon høyt oppe på sin prioriteringsliste samt sterke meninger rundt hva som må til for at selskaper, organisasjoner og offentlige instanser skal kunne omstille seg raskt nok under den teknologiske omstillingen verden nå går gjennom. 

Skogen Lund har tidligere vært konserndirektør i Telenor, administrerende direktør i Aftenposten, konsernsjef i Scanpix Scandinavia og administrerende direktør og redaktør i nettportalen Scandinavia Online. Kristin har også innehatt internasjonale lederstillinger i Unilever og Coca-Cola og vært eksportstipendiat ved ambassaden i Madrid. I tillegg til dette er hun styremedlem i Ericsson, og har tidligere vært president i NHO og styremedlem i Orkla ASA. Hun har en MBA fra INSEAD og en Bachelor i International Studies and Business Administration fra University of Oregon.

 

Catharina Nes

Fagdirektør, Datatilsynet.

 

Catharina Nes er fagdirektør i Datatilsynet. Der har hun gjennom flere har hatt ansvar for å identifisere og analysere sentrale teknologitrender og deres betydning for personvernet. Nes har de siste årene særlig arbeidet med problemstillinger knyttet til stordatanalyse, kunstig intelligens og innsamling og bruk av personopplysninger til kommersielle formål. Hun har skrevet flere rapporter, blant annet rapporten «Det store datakappløpet», som omhandler personvernutfordringer knyttet til bruk av målrettingsteknologi i annonseindustrien (adtech).

Catharina Nes har tidligere arbeidet i Europakommisjonen i Brussel, Medietilsynet og Utenriksdepartementet. Hun er utdannet samfunnsviter fra Universitetet i Bergen. Nes er fast spaltist om teknologitrender i Dagens Næringsliv.


CHRIS DANCY

«The Most Connected Human on Earth»

Chris Dancy er kjent som «The Most Connected Human on Earth». Dancy har i 25 år holdt ledende posisjoner innen teknologi- og helseindustrien hvor han har spesialisert seg i skjæringspunktet mellom disse to. Dancy var tidlig ute med ideer rundt digital helse og kroppsnære enheter og fikk sin nåværende status ved å benytte opptil 700 sensorer, enheter, programmer og tjenester for å spore, analysere og forbedre livskvaliteten sin – alt fra kaloriinntak til åndelig velvære. Denne kvantifiseringen gjør det mulig å se relasjoner mellom vanligvis usynlige data, noe som resulterer i dramatiske forbedringer i helse, produktivitet og levesett.

Dancy er en ettertraktet foredragsholder og benyttes ofte som fasilitator i workshops, der han inviterer deltagerne til en spesiell opplevelse – en banebrytende og spennende reise inn i fremtidens teknologiverden der adferd er blitt den ultimate kommunikasjonsformen.MARTIN GLAUMANN

Partner & Head of Time Practice, Arthur D. Little

Martin Glaumann er partner ved konsulentselskapet Arthur D. Little sin svenske enhet og leder den nordiske satsingen deres innen telekommunikasjon, IT, media og elektronikk. Med 20 års erfaring innen telekombransjen, hvorav drøye ti år med ulike lederstillinger i blant annet Telia, er Glaumann en strategisk rådgiver for selskaper innen hovedsakelig telekom & IT. Han fokuserer på strategi og organisatorisk forretningsutvikling, portefølje og partnerstrategier, innovasjon og driftskvalitet samt hvordan digitalisering skaper muligheter og utfordringer for bedrifter og organisasjoner. Glaumann har sammen med Telia skrevet flere profilerte rapporter om Digital Transformasjon, IoT og virkningen dette har på samfunn og næringsliv i Norden.

Glaumann startet karrieren i 1997 i Telia som Management trainee, og ledet i mange år en konsulentvirksomhet i Telia, med fokus på kontaktsenteret & enterprise-nettverk. Glaumann har en master i Business & Administration fra Uppsala Universitet og MBA fra Handelshøgskolen i Stockholm.

Morten Goodwin

Førsteamanuensis og nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research, Universitet i Agder

Morten Goodwin (født 1980) ble introdusert til kunstig intelligens da han på 2000-tallet tok en mastergrad i Agder, og han har vært bitt av basillen siden. Etter mastergraden dro han til Danmark for å spesialisere seg med en PhD innen kunstig intelligens, og er nå førsteamanuensis ved Universitetet i Agder hvor han forsker aktivt. På nåværende tidspunkt har han mer enn 50 fagfellevurderte artikler bak seg. Han underviser til daglig om kunstig intelligens for bachelor-, master- og PhD-studenter og innehar vervet som nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research.

Goodwin satt tidligere i FN sitt ekspertutvalg for offentlig forvaltning, og er også en aktiv populærvitenskapelig formidler med fokus på de enorme fremskritt innen forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens. Som en av de fremste forskerne innen kunstig intelligens, vil Goodwin gi nærmere informasjon om hva det for øyeblikket fokuseres på i forskningen, teknikker som benyttes i produksjonen av kunstig intelligens og hva slags bidrag kunstig intelligens forventes å bidra med til samfunnet i fremtiden.

Hjemmeside: http://mortengoodwin.net 


Frode Stensaa

CEO 7Sense Technologies AS

Utdannet elektronikkingeniør med høy teknologikompetanse og erfaring fra internasjonalt salg og ledelse hos bl.a. Sony, Virtek Communication og Norautron Solutions. Frode lever og ånder for innovasjon og teknologiutvikling, og er representert i styrene til Electronic Coast og Vannklyngen (Norwegian Clean Water). Gründer av 7Sense.

Max J. Tangen

CEO 7Sense Products AS

Max er utdannet siviløkonom og har en solid bakgrunn som omfatter både gründerselskaper og ledende posisjoner i internasjonale teknologiselskaper som Airbus, ViewSonic Corp og Kongsberggruppen. Som en av åtte eiere i 7Sense-gruppen er han levende opptatt av innovasjon, anvendt teknologi og markedsorientert produktutvikling.

SAUEN

Verdens største IoT-pilot skal gjøre 1000 sauer smarte i sommer. Sporing ved hjelp av NB-IoT er ett av de viktigste områdene innenfor IoT og 5G i fremtiden, og kan i praksis brukes på omtrent alt som flytter på seg, ikke bare dyr, men også frakt, containere og transportmidler. Hør mer om piloten og andre spennende IoT-prosjekter.


TERJE TOBIASSEN

GRÜNDER OG DAGLIG LEDER CONTINYOU AS

Erfaren forretningsutvikler og nettverksbygger. Etter 5 år som leder av Kodak sin avdeling for industri og fagfoto i Stavanger fra 1985 – 1990 var Terje med på etableringen av digitale arbeidsprossesser innen bransjen og ledet dette frem til 1992 i selskapet Media Team AS. I 1993 ble Mac Partner AS grunnlagt, et selskap som leverer utstyr og tjenester til grafisk og kreativ bransje. Mac Partner ble solgt i 2001. Terje fortsatte som CEO i selskapet frem til 2006. Selskapene Xait AS og Tell AS er blant utviklingsprosjektene fra Mac Partner. I 2006 var Terje med på starten av Agape Engros AS, senere Agape Norge AS. Teknologi og samspill er det som tiltaler Terje mest - en interresse som blir dyrket til fulle som CEO for ContinYou.

 

KJETIL HELLIESEN

GRÜNDER OG DAGLIG LEDER NORTRACE AS

Kjetil Helliesen er Daglig leder/CEO i Nortrace AS, som er et utviklingsselskap stiftet i 2014 med tilhold i Sandnes (Rogaland). Nortrace utvikler systemer for sporing og fjernavlesning/-styring av enheter innen flere markedsområder.

Sommeren 2017 har Nortrace AS gjennomført verdens største test av NB-IoT, i forbindelse med utvikling av et system for sporing og oppfølging av sau. Dette prosjektet ble gjennomført i nært samarbeid med Telia og andre ledende selskaper innen NB-IoT.

Kjetil har ledet dette prosjektet og besitter i dag meget god kompetanse på hvordan NB-IoT fungerer i praktisk bruk.


Stephen Brown

CTO, Capgemini NO & SE

Steve kom til Capgemini som CTO i 2016. Han var tidligere CTO for Sandvik AB og EDS Sweden. Steve har en historie med innovasjon og oppstarts bedrifter etter å ha drevet Active Intranet plc i Storbritannia, før det gikk ned da den siste tech lagerboblen briste. Han investerte seg opp i og ble en pågående "ikke-administrerende direktør" for oppstarts bedrift i fritidssektoren, som han bidro til å vokse til ett vellykket multinasjonalt selskap.

Opprinnelig var Steve en mekanisk ingeniør ved British Aerospace, Steve fant opp en elektromagnetisk pumpe og var tidlig involvert i arbeidet med tilstandsovervåking, ved hjelp av tilkoblede enheter på store fresemaskiner som produserte jagerflyvinger. 

I sin nåværende rolle bygger han lag av arkitekter og ingeniører over hele Norden, sammen med en rekke laboratorier og et nettverk av oppstarts bedrifter, for å drive innovasjon med Capgemini sine kunder og partnere.

 

 

BENGT-ÅKE CLAESSON

IOT MANAGER CGI


Bengt-Åke har vært en entreprenør siden barndommen med et spesielt fokus på nye teknologier i IoT. I sin karriere har han vært ansvarlig for Pre-paid der man leverte verdens første installasjon av det og utviklet to av verdens første IoT plattformer til operatører over hele verden. Med sin 30 år lange innovative bakgrunn i bransjen, har Bengt-Åke blant annet vunnet "Rockie of the Year Telia IoT Awards 2017" for bevist entreprenørskap og bred kunnskap. Bengt-Åke har vært med å starte selskaper som European Computer, GreenCharge og GreenCharge Infra. 

 

Thomas Græsholt

Gründer og daglig leder, Solpumpa AS 

 

Thomas Græsholt (født 1966) er oppvokst i Oslo og på Tjøme og er grunnlegger av flere selskaper. I tillegg til dette er han en av Oslos ledende headhuntere innenfor teknologi, hospitality og salg. I foredraget ”NB-Iot til sjøs!” vil Græsholt fortelle om hvordan en vannfylt båt resulterte i verdens første Narrowband IoT-prosjekt til sjøs, og hvordan hans reise fra idé til ferdigutviklet produkt har blitt gjennomført sett med en gründer sine øyne. Solpumpa er en solcelledrevet lensepumpe tilkoblet tingenes internett fra Telia, som har vært en støttespiller og rådgiver underveis for Solpumpa

 

Dirk Kopplin

IoT Product Manager, Huawei EMEA

 

Dirk Kopplin kommer fra Tyskland og jobber som Product Manager i Huawei. Han har jobbet med Telecom i over 20 år med et spesielt fokus på mobile dataløsninger.
Kopplin har tung kompetanse og erfaring innen R&D (Research and Development) og har utviklet nettverk innen 2G, 3G, 4G og nå for øyeblikket med 5G. Med erfaring fra ulike posisjoner og fagmiljøer innen blant annet markedsføring, forretningsutvikling, prosjektledelse og strategiutvikling, har Kopplin arbeidet svært variert med velkjente selskaper av internasjonal størrelse. Kopplin er for øyeblikket ansvarlig for IoT-løsninger hos Huawei og ser til enhver tid etter nye måter Europeiske kunder kan transformere sine nettverk på. Nettopp hvordan han gjør dette vil Kopplin fortelle mer om i sitt foredrag under Telia IoT Symposium.

 

Lars Vinden

Privacy Officer i Telia Norge

Lars Vinden er jurist, og jobber som Privacy Officer i Telia Norge. Han har jobbet i skjæringspunktet mellom teknologi, jus og forbrukervern i hele sin karriere, og er blant Europas fremste eksperter på hvordan man implementerer personvern i praksis i en virksomhet. Han har tidligere vært ansvarlig for personvern i FINN.no og Schibsted, og han har jobbet med alt fra policyutvikling og myndighetskontakt til anonymisering av data og ”privacy by design”.

For tiden jobber han særlig med Telias GDPR-prosjekt, hvor Telia blant annet utvikler en såkalt PIMS (Personal Information Management Service). ”Trust-as-a-service” er en samtykkeverktøy som gir virksomheter tilgang til data, samtidig som brukerne får bedre kontroll over innsamling, deling og bruk av egne data. Tjenesten tilbys som en integrert del av Telias plattformtjenester.

 

Abraham Foss

CEO, Telia Norge


Abraham Foss (født 1964) er oppvokst på Hvittingfoss og har vært CEO i Telia Norge (Telia, OneCall, Chess, Phonero og MyCall) siden juni 2015. Foss har bred nasjonal og internasjonal ledererfaring på tvers av ulike bransjer, senest som leder for bedriftsmarkedet til den største telekomoperatøren i Malaysia Maxis Berhad. Tidligere har han jobbet flere år som leder i blant annet Telenor, Innovasjon Norge og Sparebank 1. Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har både studier i russisk fra Forsvaret og jusstudier fra Universitetet i Bergen.Joachim Rask

Head of Purple Plus Telia Company 


Joachim Rask is heading up Purple+, Telias innovation hub. “My passion is Experience Innovations; Brand X, Customer X and User X. Why? You can delight and surprise customers. When innovating in the experience you can use existing capabilities in new ways but also develop new products, services, ecosystems and business models. Hence, you can not only generate profitable growth and new business, but also transform companies (new mindset/approach). Best part, it is a team sport! With customers, partners and all internal functions.” Prior to this role, Joachim lead and facilitated Electrolux Group’s innovation agenda.

 

Kristin Dolve Larsen

Ambassadør og prosjektleder, NO ISOLATION 


Kristin Dolve jobber som ambassadør og prosjektleder i No Isolation. Som ambassadør reiser Dolve Norge rundt og representerer og presenterer selskapet for diverse utdanningsinstitusjoner, bedrifter og organisasjoner. Siden juni 2017 har Dolve også arbeidet som prosjektleder i markedsføringsavdelingen i No Isolation.

Med lang erfaring innen frivillig ungdomsarbeid og et brennende engasjement for barn og unge, har Dolve et stort personlig engasjement for å hjelpe langtidssyke barn og unge ut av sosial isolasjon og ensomhet. Tidligere har Dolve vært aktuell som teamleder i Young Sustainable Impact og Future Leaders Global.


Jon Christian Hillestad

Direktør Telia Bedrift


Jon Christian Hillestad (født 1974) er oppvokst i Oslo og har jobbet i Telia-systemet siden 2007, både som direktør for prosjekt- og produkt i NetCom, direktør for teknologi i TeliaSonera Group, teknisk direktør i Telia Norge og i sin nåværende stilling som leder for Telia Bedrift. Tidligere har Hillestad jobbet som partner i Terramar, prosjektleder i Telenor og Nokia og som retail manager i Microsoft. Hillestad er utdannet sivilingeniør fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet.

 

 

  

 

Wilfried Pimenta de Miranda

Business Development Director, IOTA


Wilfried Pimenta de Miranda har over 16 år nordisk og internasjonal erfaring fra ledende bedrifter og start-ups som strateg/M&A/forretningsutvikler, ledelseskonsulent og entreprenør. Wilfried startet sin karriere innen Offshore Oil & Gas tidlig på 2000-tallet og ble banebrytende for cleantech revolusjonen i Europa. Han jobbet med selskaper som Statkraft, Econ Poyry Management Consulting, Scatec og  Multiconsult, og gikk over til å jobbe på tvers av siloer med disruptiv teknologi og forretningsmodell innovasjon. Han håndterer i dag IOTAs globale forretningsutviklingsarbeid mot store selskaper og ledende institusjoner. Basert i Oslo driver han også IOTAs samarbeid med deres voksende norske partner økosystem. Pimenta de Miranda har en MBA fra anerkjente INSEAD samt en dobbel internasjonal master i ingeniørfag ved Ecole Centrale de Lyon i Frankrike og NTNU i Norge. 

Christine Korme

Direktør digitalisering og fornying, Abelia


Christine Korme er direktør for digitalisering og fornying i Abelia, NHO sin forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Korme er en anerkjent foredragsholder og debattleder, som ofte er å se på flere av Norges største konferanser og seminarer. Korme har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge og utenrikskorrespondent, journalist og nyhetsanker i TV2 og NRK. Korme har bachelorgrad i kringkasting fra amerikanske Syrecuse University og en mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI.


Torgeir Waterhouse 

Direktør internett og nye medier, IKT Norge


Det hevdes at om du er på internett er det ingen som vet om du er et menneske, brødrister, dildo eller kamera. Alle tingene er på vei ut på nett, ofte på premissene til mennesker som ikke nødvendigvis forstår hva det betyr at tingene er på nett og lar sikkerheten ligge igjen offline.

Waterhouse er siden februar 2010 direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge, hvor han ble ansatt i 2008. Han er en anerkjent foredragsholder, rådgiver og stemme i samfunnet som i tillegg til jobben i IKT-Norge driver initiativet ”Lær Kidsa Koding”. Avisen Dagens Næringsliv vurderte i 2007 at han spilte «en nøkkelrolle da datagiganten Apple ga opp forsøket på å tvinge musikkfans som ønsket å bruke nedlastingstjenesten Itunes til å måtte bruke Apples egen Ipod fremfor øvrige mp3-spillere». Innsatsen medførte at Waterhouse i 2007 av tidsskriftet Managing Intellectual Property ble utvalgt som en av verdens 50 ledende personer innen immaterialrett.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn